Popay Blog

=
De Belgische arbeidsmarkt staat vandaag voor tal van uitdagingen; Uw bedrijf op de kaart zetten zodat uw doelgroep hun weg vinden, aantrekkelijke employer branding, identificeren van geschikte talenten én hen snel contacteren voordat ze elders een uitdaging vinden.

Rekruteringssoftwares spelen hier vandaag vlot op in adhv employer branding, social sourcing,… Wat als dit voor u reeds op punt staat en u overstelpt wordt door sollicitaties? Hoe kan een rekruteringssoftware u hierbij helpen?

Met deze vraag kwam één van onze klanten een tijdje geleden aankloppen. Hun employer branding staat on point waardoor ze overstelpt worden door CV’s, deze moeizaam verwerkt krijgen en de feedback aan de sollicitant vertraagd is. Hoe kan hun rekruteringssoftware beter ingezet worden om sollicitanten efficiënter te screenen?

Na analyse en enkele terugkoppelmomenten hebben we volgende aanpassingen gedaan :

1. Prescreening vragen: Bepaalde vragen en hun antwoorden op het sollicitatieformulier kunnen een score toegekend krijgen. De som van de scores is zichtbaar voor de recruiter waardoor kandidaten met de hoogste scores snel in het oog springen. Een voorbeeld: Kennis Frans is een must voor de vacature. Kandidaten die aanduiden dat ze Frans kennen, zullen een bepaalde score toegekend krijgen en hierdoor sneller in het oog springen van de recruiter.

2. Sollicitatie in meerdere stappen: De eerste stap in het sollicitatieproces is licht en zeer toegankelijk; enkel de noodzakelijke informatie wordt gevraagd. We hebben de optie toegevoegd om, indien gewenst, een extra vragenlijst als onderdeel van het sollicitatieproces te sturen naar specifieke sollicitanten. Deze tweede stap in het sollicitatieproces geeft de mogelijkheid om te peilen naar bijkomende of specifieke kennis.

3. Verbetering van de kandidaatlijsten: Voor de recruiter hebben we een aantal extra kandidaatlijsten met specifieke kolommen en vaste filters toegevoegd. De sollicitaten worden automatisch onderverdeeld over deze lijsten zodat de recruiter een beter overzicht heeft en niet telkens manueel dient te filteren.

Een aantal eenvoudige verbeteringen die het sollicitatieproces vlotter laten verlopen. Hiernaast creëren ze ook een meerwaarde voor de kandidaat als voor de recruiters. Een leuke uitdaging voor Popay om mee te denken met de klanten, hun systeem meer optimaal in te zetten en ervoor te zorgen dat recruiters zich kunnen focussen op hun sollicitanten!

Recent Comments